інтеграція з Вчасно Каса

Вчасно каса фіскалізує лише українські гривні (UAH)

  1. Крок 1.
  2. Крок 2.
  3. Крок 3.
  4. Крок 4.
  5. Крок 5.
  6. Як користуватись?
  7. Фіскалізація післяоплати
  8. Фіскалізація Передоплати

Крок 1.

Для інтеграції з сервісом ПРРО (програмна розрахункова каса) Вчасно Каса, вам необхідно пройти реєстрацію на сайті kasa.vchasno.ua.

Реєстрація ПРРО на сайті Вчасно каса

Крок 2.

Далі Вам потрібно слідкувати за інструкціями на сайті та виконати всі кроки для налаштування сервісу, а саме:

Крок 3.

Перейдіть до налаштувань Каси

Налаштування каси

Обов`язково встановіть перемикач в Налаштуваннях на Автоматичне закриття змін після закінчення вашої роботи.

Автоматичне закриття зміни

Відкривати зміну у Вчасно касі не потрібно. Відкриття зміни буде відбуватись автоматично при першому здійсненому продажі в системі Huge Profit.

Оберіть види оплат та податкові групи.
Готівка, Безготівка, Заокруглення, Картка мають бути увімкнені обов’язково.

Види оплат та податкові групи.

Згенеруйте Токен. Скопіюйте та збережіть його собі, адже після оновлення сторінки він більше не буде відображатись і його можна буде лише перегенерувати на новий.

Генерування токену.

Крок 4.

Налаштування інтеграції.

Підключити
  1. Назва має бути унікальною відносно інших інтеграці.
  2. Вам потрібно взяти збережений Токен доступу, заповнити у відповідне поле.
  3. Податкову ставку в налаштуваннях інтеграції одночасно може діяти лише одна але її можна буде перемикати з випадаючого списку при потребі. Вже фіскалізовані чеки не зміняться. Налаштування діють на подальші чеки.
    Ціна в Huge Profit має бути вказана вже з урахуванням Податкової ставки, а в чекі буде вказано який саме розмір податку.
  4. В налаштуваннях інтеграції можно гнучко вказати кого фіскалізувати (Склад/магазин, користувачів такі як продавець чи касир). Можна вказати як саме фіскалізувати наложку, на готівку чи безготівку.
  5. Якщо Ви хочете, щоб кожен продаж, який ви добавляєте автоматично відсилалася до податкової, то поставте галочку у поле Автоматично надсилати всі продажі до податкової. Якщо ця галочка не стоїть то після додавання продажу вам буде запропоновано відсилати продаж до податкової. Так ви зможете контролювати які чеки фіскалізувати, а які не потрібно.
Налаштування інтеграції

Після створення інтеграції її можна редагувати та додавати нові з іншими налаштуваннями

Важливо! Інтеграції з однаковими налаштуваннями створювати не можна.

Додати ще одну Вчасно Касу

Якщо вказано фіскалізувати Всі на першій інтеграції то при автоматичній фіскалізації всі чеки фіскалізуватимуться тут,а до наступних інтеграцій не дійде. Тому важливо не забути налаштувати кого чи що Ви хочете фіскалізувати кожною з інтеграцій. Автоматична фіскалізація йде якщо:
підходить склад, підходить касир, підходить рахунок. Тобто можна налаштувати, щоб автоматично фіскалізувало тільки конкретний рахунок, а на інший рахунок, щоб не фіскалізувало навіть при Автоматичній фіскалізації (Крок 5).

А при ручній фіскалізації також перевіряється яка Каса підходить і пропонує обрати

Вибір каси для ручної фіскалізації.

Крок 5.

Далі потрібно зазначити продажі на які рахунки повинні бути фіскалізовані (надіслані до податкової) поза меню Налаштувань. Наприклад, продажі за які ви отримаете гроші на IBAN-рахунки НЕ потребують фіскалізації, а наприклад якщо ви отримуєте гроші на платіжну картку чи готівку, потребують обов’язковій фіскалізації. Детальльніше за посиланням у податковій: (https://zir.tax.gov.ua/main/bz/view/?src=ques&id=30163)


Для цього на головному дашборді в розділі з вашими рахунками натисніть на кнопку Редагувати біля потрібного рахунку. Та поставте галочку в пункті Потрібно фіскалізувати (відсилати до податкової) продажі.

Натисніть Редагувати біля рахунка, продажі на який потрібно фіскалізувати.
Відмітити галочкой пункт Потрібно фіскалізувати (відсилати до податкової) продажі. на потрібних рахунках

Якщо не потрібно фіскалізувати рахунок при Автоматичній фіскалізації то не ставте цю галочку на відповідному рахунку.

На цьому налаштування завершені.

Як користуватись?

Якщо ви поставили галочку Автоматично надсилати всі продажі до податкової, то при додаванні продажів на ті рахунки в яких ви активували фіскалізацію, то всі продажі автоматично будут відсилатися до податкової.

Якщо ви не ставили галочку Автоматичної відсилки до податкової, то після додавання продажу у вас буде змога фіскалізувати чек вручну.

Фіскалізувати чек в ручному режимі

Після додавання продажу та фіскалізації чеку ви зможете відразу раздрукувати фіскальний чек:

Раздрукувати фіскальний чек

Якщо при додаванні продажу ви вказали клієнта в даних котрого є електронна адреса (E-mail), йому буде автоматично надіслано листа з фіскальним чеком. Або номер телефону, тоді СМС від Вчасно Каси.

Також ви можете роздрукувати чек зі списку продажів в розділі Продажі -> “три крапки” -> Документи.

Раздрукувати фіскальний чек зі списку продажів
Друк фіскільного чеку

Редагування фіскального продажу призведе до відміни продажу, якщо стоїть автоматична фіскалізація то відразу створиться новий фіскальний чек. Якщо стоїть ручна фіскалізація, то пройде відміна, і треба буде знову натискати Фіскалізувати. Якщо не стоїть галочка фіскалізувати на рахунку (Крок 5). то чек не повернеться, потрібно повертати у Вчасно Касі.

Повернення чеку через Вчасно Касу не відображається в системі. Потрібно редагувати продаж. І за потреби фіскалізувати ще раз.

Фіксована та відсоткова знижки на окремому товарі передаються в Вчасно Касі.

Фіскалізація післяоплати

Післяоплата фіскалізується автоматично в той момент, коли клієнт забирає посилку (при автоматичному переведення в статус Забрали за допомогою ТТН), тобто наприклад якщо Ви не хоче фіскалізувати завчастно, ставете цю галочку. В момент коли забирається товар і оплачується післяоплата, цей продаж буде фіскалізовано на всю сумму чеку, протягом декількох хвилин.

Також важливо вказувати рахунок Післяоплата, щоб платіж вважався системою саме як післясплата. Якщо вказати будь який інший рахунок система вважає, що платіж вже прийшов Вам на карту і зробить фіскалізацію.

Налаштування інтеграції Checkbox

При редагуванні продажу також чеки післяоплати повертаються.

Фіскалізація Передоплати

1. З рахунком Не оплачено

При встановленні Передплати відразу підставляється рахунок Не оплачено (цей системний рахунок не фіскалізується), якщо так залишити то система запропонує фіскалізувати Передоплату.

або так

Можна змінити коментар, який буде записаний в чек.

Коментар фіскалізації передоплати

2. З іншими рахунками одним чеком.

Можна відразу змінити при створенні з рахунку Не оплачено на будь який інший. Тоді система запропонує так само фіскалізувати Передоплату або фісказувати весь чек.

3. Двома різними чеками
Якщо спочатку фіскалізувати передоплату окремо то він буде частково фіскалізований. Далі можна фіскалізувати Залишок

В такому чеці також буде записано що це за вирахуванням передоплати (а саме знижка за правилами Вчасно Каси), яка у Вас фіскалізована іншим чеком і ще раз фіскалізована в цьому випадку не буде.

Роздрукувати можна обидва чеки окремо.

Передоплата не відміняється. Її потрібно повертати в самій Вчасно Касі.

Потім за потреби фіскалізувати ще раз. Кнопка фіскалізації передплати доступна при кожному редагуванні товару. Але у фінальному чекі може бути лише одна передоплата. Тому попередні потрібно буде відмінити.

Якщо у вас виникли будь які запитання, ви можете звернутися до нашої підтримки і ми залюбки вам допоможемо!