Google Shopping-сервіс купівлі та продажу товарів. Ви коли Хочете щось купити, відразу йдете на якийсь конкретний сайт \ магазин або йдете як більшість в Google? А коли вводите назву товару, бачили пропозицію товарів? Думаєте це Google по доброті душевній показує? 🙂 Хочете, щоб там відображалися Ваші товари?

Переваги роботи в Google Закупках:

  • Товари відображаються в пошуковій видачі;
  • Налаштування аккаунта не вимагає спеціальних навичок і умінь;
  • Підбір ключових слів виконується сервісом;
  • Якщо у вас є унікальні та цікаві товари, Google може показати їх безкоштовно!

На жаль, для роботи з Google Shopping потрібен повноцінний інтернет магазин, а не просто сторінка в соціальних мережах. Якщо у вас ще немає свого інтернет магазину, то думаю зараз саме час його створити. Тим більше на сьогоднішній день для цього не потрібно наймати дорогих фахівців, а можна зробити самостійно!

Як розпочати роботу з Google Shopping?

Google Merchant Center

Для початку створіть аккаунт в Google або використовуйте наявний. Наступні кроки:

  1. Створіть обліковий запис у Google Merchant Center – зайдіть в систему через свій аккаунт в Google і зареєструйтеся. Саме на цьому сервісі буде акумулюватися інформація про Ваші товари. Заповніть Google Merchant деталями свого магазину.
  2. Заповнюємо і потім завантажуємо Google Feed. Їх можна заповнювати в Google Таблицях, XML-документі із зазначенням тегів товарів (Назва, Ціна, посилання на продукцію, інші дані). Завантаження виконується через вкладку “фіди” в розділі “Товари”. У більшості движків інтернет-магазинів, таких як Woocommerce або PrestaShop є готові безкоштовні плагіни, які дозволяють сформувати потрібний Google Feed. Наприклад ось для WooCommerce: Product Feed PRO for WooCommerce
  3. Якщо ви готові почати, оплачувати рекламу товарів, то через пункт меню «Зв’язати з іншими сервісами» пов’язуємо акаунти Мerchant Center і Google Ads. Це необхідно для початку демонстрації товарів в маркетплейсі і налаштування рекламних кампаній. 

Один фід-це одна рекламна кампанія. Для запуску різних варіантів реклами завантажте кілька видів. Наприклад, в Google Apps можна рекламувати товари за категоріями: Дитячий верхній одяг, Панчішно-шкарпеткові вироби, новорічні подарунки. Доступні Регіональні налаштування, рекламні кампанії для різних типів пристроїв (мобільні телефони, стаціонарні комп’ютери).

Налаштування показів здійснюється через вкладку «Кампанії»: вибираємо Google Merchant, вказуємо країну, ставку за клік, регіон або місто для продажу товару, додаткові параметри. 

Лайфхаки 

Щоб вийти на передові позиції і швидше продати товар, дотримуйтеся наступних порад:

  • Чітко позначайте товар: штани спортивні жіночі, сумка чорна шкіряна, кросівки чоловічі демісезонні. 
  • Вставте в опис Ключі. Система сама підбирає ключові слова, але ніщо не перешкоджає вам вставити додаткові ключі. Скористайтеся сервісом Serpstat!
  • Проаналізуйте конкурентів: вибір фото, робота з відгуками, описами. Впровадьте найкращі практики.

Основна увага також на свій сайт. Після переходу користувача через Google Shopping його повинні зачепити і мотивувати на покупку функціонал інтернет-магазину, презентація товарів, зручна і швидка зворотний зв’язок.

Ще одна важлива порада: ведіть облік витрат. Так ви краще зрозумієте, яка рекламна кампанія приносить більше доходів. Скористайтеся простим і зручним сервісом обліку товару HugeProfit. Інтуїтивно зрозуміла система створена для підприємців-початківців і мікропідприємств. З її допомогою можна швидко аналізувати дані, приймати на їх основі зважені рішення. 

Ви готові запустити продажі в Google Shopping. Починаємо!

Схожий запис