Ну що ж друзі) це сталося… Ми випустили оновлення з нашими інтеграціями, навіть не дивлячись на те, що під час випуску на продакшен по Харкову вдарили десяток разів ракетами, так що ми підстрибнули на кріслах, а з вікна відкрився жахливий вид на ‘гриби’ від влучань. 🙁 Але з підвалу ми все ж таки завершили цей процес.

З моменту, коли ми почали працювати над інтеграцією з Instagram і коли ми можемо зараз запросити вас до тестування, пройшло “всього-на-всього” один рік і 4 місяці 🙂 навіть не питайте чому… за цей час фейсбук в мене викликав ну дуже “теплі” почуття до себе)

Але не дивлячись на всі перешкоди, я тепер можу запросити охочих протестувати цю нашу нову інтеграцію! Пишіть мені (https://t.me/alexeypoddubnyi) і я допоможу все підключити.

Таби в чатах
Також під це оновлення ми змінили трохи інтерфейс в розділі чати. Тепер у вас є можливість зробити щось на кшталт Воронки продажів, а саме створити безліч статусів під ваші чати та в два кліки їх змінювати. Чати будуть розподілятися по табах з цими статусами та таким чином ви можете проконтролювати етапи розмови з клієнтами: Думає, очікує оплату, треба передзвонити чи що ви ще придумаєте. Також плануємо в майбутньому зробити так щоб це справді було схоже на воронку зі статистикою та налаштунками.

Інтеграція OLX
На багато прохань також додали інтеграцію з чатами OLX. Чесно кажучи був трохи в шоці від них…. велика контора, гроші беруть за все що тільки можна, навіть за обʼяву яка не пройшла модерацію, все одно знімають гроші, а зробити нормальне API не можуть. Там нема функції нормальних онлайн чатів, треба вручну запитувати та перевіряти чи відповів клієнт, чи ні, при чому відразу по всіх обʼявах. Тому ми налаштували автоперевірку кожні 5 хв, якщо вам треба швидше, є спеціальна кнопка яка перевіряє на нові повідомлення вручну. Пробуймо.

Інтеграція з телефонією Binotel
По трохи йдемо в сторону не тільки складського обліку та обробки замовлень, а й до повноцінної CRM. Додали інтеграцію з телефонією. Тепер при підключенні ви можете, як приймати дзвінки на ваш корпоративний номер, відразу бачачи хто дзвонить зі всіма його замовленнями, так і ініціювати дзвінок.

Сповіщення в TelegramБот про нові чати
По трохи покращуємо наш телеграм-бот і у вас є тепер можливість підписатися на сповіщення про нові чати, непрочитані повідомлення та про платне зберігання за 3 дні)

Інші оновлення
► Відображення комісії рахунку при додаванні продажу
► Видалення оплати доставки в поставці
► Завантаження категорій з Хорошоп, щоб легше було вивантажувати товари від нас до них
► Вибір ціни у виробництві та деякі зміни інтерфейсу
► Та виправили багато різних багів 🙂

Прям камінь з душі… Ця інтеграція з фейсбук висіла висіла наді мною, як сокира над головою і не давала повноцінно думати про подальший розвиток. Хоча планів насправді безліч, як і з покращенням наявного, так і створення повноцінних нових розділів! Працюймо далі!

Миру та процвітання!

02.09.2024