1. Що потрібно знати про CRM?
  2. Excel проти CRM

Дбаєте про підвищення ефективності продажів? Хочете підвищити задоволеність існуючих клієнтів, знайти нове поле для розвитку своєї компанії або заощадити? У всіх цих випадках Вам на допомогу прийде CRM-система.

Кожен новий клієнт, кожна транзакція і навіть кожне повідомлення — це цінні дані, які можуть бути дуже корисними на різних етапах ведення бізнесу. Завдяки впровадженню CRM-системи, ви зможете з користю використовувати їх.

Що потрібно знати про CRM?

Спочатку будь-яка CRM-система була розроблена, як ефективний засіб управління і поліпшення взаємовідносинами з клієнтами. Це комплексний інструмент, який не тільки збирає дані про ваших клієнтів і бізнес-партнерів, але і дає можливість використовувати цю інформацію з максимальною користю.

Але як зрозуміти, що зараз дуже вдалий час для впровадження в ваш бізнес такої інноваційної системи? Ось деякі ознаки, що вказують на це:

  • результати продажів вашої компанії незадовільні;
  • клієнти скаржаться на погане обслуговування і відсутність індивідуального підходу;
  • дані про ваших клієнтів знаходяться в різних місцях, і іноді їх важко знайти;
  • у вас проблема з потоком інформації — не всі співробітники мають доступ до однієї і тієї ж інформації, і нерідкі ситуації, при яких втрачаються важливі документи.

Якщо ви дбаєте про поліпшення процесу делегування завдань, а також про підвищення ефективності роботи ваших співробітників, це також привід для впровадження CRM.

Excel проти CRM

Вам цікаво, навіщо вам потрібна якась Інновація, коли ви можете використовувати стару добру електронну таблицю Excel? На це є багато причин, адже навіть якщо ви розробили безліч корисних формул, навряд чи при цьому враховується весь потенціал даних ваших клієнтів.

Більше того, ви втрачаєте багато корисних функцій, які можуть допомогти Вам розширити свій бізнес і виділити вас серед конкурентів. Мова йде не тільки про чисто торгових функціях, а й про рішення, що полегшують управління проектами, створення планів продажів і комісійних, електронний документообіг і багато іншого.

Сучасні CRM-системи мають безліч функцій, що значно підвищують ефективність компаній. Це і підвищення ефективності продажів, і краще просування запитів і побажань Клієнтів, і зниження витрат на продаж, і підвищення рівня безпеки даних.

Схожий запис