1. Переваги впровадження CRM-системи
  2. Оптимізація процесів і витрат

Сьогодні все більше компаній переходять на віддалену роботу. Спочатку корективи в діяльність бізнесу вніс коронавірус, а потім вплинули і військові дії в Україні. Щоб ефективно керувати бізнесом, досягати очікуваних результатів і робити це безпечно, варто інвестувати в CRM-систему.

По факту CRM означає управління взаємовідносинами з клієнтами, бізнес-партнерами і співробітниками. Ви зможете ефективно управляти проектами, персоналом, контролювати робочі процеси або клієнтську базу.

Багато завдань стануть можливими без необхідності особистих зустрічей з співробітниками, що дозволить їм більш ефективно використовувати свій час, а ви при цьому будете контролювати їх діяльність.

Переваги впровадження CRM-системи

Використання CRM-системи в організації має багато переваг, таких як:

  • підвищення задоволеності та лояльності клієнтів, а також зниження кількості скарг;
  • організація доступу до необхідної інформації всередині компанії;
  • підвищення ефективності трейдерів (наприклад, шляхом усунення деяких адміністративних дій);
  • більш легкий доступ до необхідних звітів;
  • контроль роботи персоналу і так далі.

Завдяки CRM-системі, трейдерам не потрібно приїжджати в штаб-квартиру компанії для отримання інформації про клієнтів, статус Угоди або відправлених пропозиціях. Вони можуть виконувати переважну більшість своїх завдань віддалено.

Більше того, CRM допомагає вам продавати, не зустрічаючись зі своїми клієнтами особисто. Співробітники можуть використовувати для цього інші канали зв’язку, такі як електронна пошта та телефонні дзвінки.

Оптимізація процесів і витрат

Впровадження CRM-системи в компанії вигідно з багатьох причин. Вона допомагає в спілкуванні всередині компанії, а це дуже важливо в процесі вибудовування відносин з клієнтами. З її допомогою можна уникнути дублювання вживаних дій. Співробітники можуть перевірити, на якому етапі знаходиться процес обслуговування клієнтів, тому немає ризику, що одне і те ж завдання буде виконуватися двічі.

Ви зможете автоматизувати процеси продажів-створювати плани і ставити цілі для окремих співробітників і відділів. Завдяки відповідній оптимізації, скорочується час обслуговування клієнтів, підвищується ефективність діяльності і ступінь задоволеності клієнтів.

Більш висока продуктивність співробітників також призводить до зниження експлуатаційних витрат. Пам’ятайте, що CRM дозволяє віддалено обробляти замовлення клієнтів без необхідності особистої зустрічі. Це не тільки економить час, але й підвищує безпеку в епоху коронавірусу.

Схожий запис