Ми не раз згадували про те, що автоматизація бізнес-процесів, і, зокрема, складського обліку в рази полегшує життя підприємцям.

Однак як правильно автоматизувати свій бізнес, та як обрати сервіс, що підійде саме вам, розбиратимемось сьогодні.

Автоматизований складський облік: для чого він?

На перший погляд, вести облік не так і складно й самотужки: всього лише потрібно знати скільки у вас товарів, за скільки ви його закупили і за скільки продаєте. Багато хто все ще веде ці справи в Google Таблицях чи спеціальному блокноті. Співробітники просто ведуть файл, доповнюючи його у міру нових подій.

Однак, навіть при невеликій кількості товарів, і навіть при невеликому колективі можуть виникнути складності. Адже з’являються нові товари, наймаються нові працівники, додаються різні склади і відкриваються нові магазини чи точки продажів. Такі дрібні моменти можуть додати багато плутанини і ускладнити процес обліку.

З розвитком вашого бізнесу, облік ставатиме ще складнішим.

Заповнення накладних та оприбуткування товарів займатиме все більше часу, а також додавати більше проблем. Аби не зруйнувати свій бізнес, варто переходити на автоматизацію усіх процесів.

Це полегшить вам і вашим працівникам життя, а також дозволить:

● Створювати детальний облік товарів;

● Резервувати товар;

● Оформляти доставку та повернення товарів;

● Друкувати цінники та чеки;

● Додавати варіативні товари;

● Фільтрувати товари;

● Додавати декілька різних складів;

● Надавати доступ працівникам;

● Оформляти закупівлі та поставки;

● Генерувати звіти;

● Керувати робочим процесом з мобільного додатку.

Автоматизація складського обліку дає змогу упорядкувати товарний облік без зайвого часу та сил. Завдяки спеціальним ПЗ усі процеси можна здійснювати за декілька хвилин.

До того ж, всі співробітники будуть працювати в одному інформаційному полі, а у вас завжди буде доступ до необхідних даних.

Залишилося лише знайти оптимальний сервіс. Про це поговоримо далі.

Автоматизований складський облік: для чого він?

Програми для складського обліку: яку обрати?

Сьогодні на ринку ПЗ наявний широкий вибір різноманітних сервісів, що дають можливість покращити роботу підприємства.

Аби обрати ПЗ, що підійде саме для вас, вам потрібно визначитись, на чому ви хочете сфокусуватись: на автоматизації лише якихось процесів, або ж повній автоматизації бізнесу.

Раніше ми порівнювали різні CRM-системи, дізнатись про які можна тут:

HugeProfit чи Finmap: що обрати українському підприємцю ( https://h-profit.com/blog/finmap-chi-hugeprofit-shho-obrati-ukrainskomu-pidpriemczyu/ )

Український аналог, який зможе замінити CloudShop та МойСклад ( https://h-profit.com/blog/ukrainskij-analog-yakij-mozhe-zaminiti-cloudshop-ta-mojsklad/ )

Зроблено в Україні: добірка SAAS-сервісів для бізнесу ( https://h-profit.com/blog/zrobleno-v-ukraini-dobirka-saas-servisiv-dlya-biznesu/ )

Проаналізуйте, які моменти в своєму бізнесі ви хотіли б покращити чи змінити. Потім складіть список технічних і функціональних вимог, а також співробітників, яким знадобиться доступ. Адже ПЗ може бути хмарне, або ж коробочне, тому потрібно зрозуміти на яких серверах зберігатимуться дані.

Наприклад, використовуючи хмарні софти, вам не доведеться купувати додаткове дороге обладнання та наймати програмістів, тому що оновленнями і виправленням багів буде займатися команда хостера, а не ви. А від кількості користувачів нерідко залежить тарифний план.

При виборі сервісу також можна спиратись на такі критерії:

● Простий та зрозумілий інтерфейс;

● Функціонал:

  • Функції імпорту та експорту;
  • Списання товарів, логістика та оприбуткування;
  • Можливість фільтрувати товари;
  • Друк цінників та штрих-кодів;
  • Створення закупівель;
  • Клієнтська база;
  • Розмежування прав доступу для співробітників;
  • Оформлення повернень та доставки;
  • Створення звітів та аналітика.

● Інтеграції з різними сервісами: банками, маркетплейсами, поштами тощо;

● Регулярність оновлень;

● Якісна служба підтримки.

Прочитайте відгуки про сервіси, перегляньте їх функціонал, порівняйте ціни на тарифи. Скористайтесь пробною версією ПЗ.

У HugeProfit, наприклад, є можливість місяць безкоштовно користуватись сервісом. До того ж, після пробного періоду можна отримати 300 гривень нагороди. Всі завдання – просто етапи початку вашої роботи із системою обліку. Виконати їх дуже просто!

А після цього, на ваш рахунок зарахуються 300 грн, за які можна придбати тариф «Профі» на один місяць або «Початківець» на три місяці. Бонусний рядок – ваша можливість без втрат випробувати платний тариф на нашому сервісі.

Більше того, якщо ви переходите на HugeProfit з іншого сервісу, то ви можете імпортувати всі товари та клієнтську базу з Excel-файлу, або, як каже сам розробник, написати йому, і він імпортує вам усе абсолютно безкоштовно.

Спробуйте HugeProfit безкоштовно, впровадьте сервіс за 5 хвилин самостійно або з підтримкою, наведіть порядок у залишках ваших товарів і упорядкуйте поставки. Дізнайтеся реальну картину вашого бізнесу. Тоді ви точно переконаєтесь, що контролювати свій бізнес – це просто!

Схожий запис