1. Додавання валютного рахунку.
  2. Оформлення поставки у валюті.
  3. Як рахується дохід з продажу при закупівлі в іноземній валюті.

Додавання валютного рахунку

Для того, щоб скористатися функцією мультивалютності та оформити поставку у валюті (наприклад, в доларах), перше, що ви повинні зробити, це створити валютний рахунок.

Для цього натискаємо кнопку “Додати новий рахунок” у віджеті “Ваші гроші”, який знаходиться у головному розділі (Скрін 1). Або ж заходите до розділу “Рух коштів” і звідти додаєте необхідний рахунок (Скрін 2).

Скрін 1.
Скрін 2.

Після цього вам буде необхідно заповнити всі обов’язкові поля, вибравши в полі “Валюта рахунку” одну з доступних валют (Скрін 3).

Скрін 3.

Після того, як всі необхідні поля будуть заповнені, натискаємо “Додати рахунок” (Скрін 4).

Скрін 4.

Новий валютний рахунок було додано! (Скрін 5).

Скрін 5.

Далі вам потрібно перейти до вкладки “Налаштування” (вибравши шестерню у верхній частині сторінки – “Налаштування”) та встановити курс валют (чи курс НБУ, чи ваш особистий). (Скріни 6, 7).

Важливо! Якщо ви не проставите курс, продажі і підрахунок прибутку будуть відображатися НЕКОРЕКТНО!

Скріни 6.
Скріни 7.

Оформлення поставки у валюті

Розгорнуту інструкцію, як оформити поставку ви можете знайти тут. Зараз же ми розглянемо, як вибрати іншу валюту при оформленні поставки.

На першому кроці оформлення поставки в полі “Валюта оплати за поставку” вам потрібно вказати коректну валюту, в якій був закуплений товар (Скрін 8).

(На прикладі показано, що нам доступно всього дві валюти, через те, що у нас відкрито лише два рахунки: гривні та долари).

Скрін 8.

Після того, як ви натиснули “Створити поставку товару”, ви перейшли до 2-го кроку і почали додавати товар.

Увага! Якщо ви додаєте товар, який вже є в системі і якому раніше була призначена ціна собівартості в гривні, тоді вам необхідно поміняти її вручну на закупівельну ціну в доларах! (Скріни 9, 10).

Скрін 9.
Скрін 10.

Якщо ви додаєте абсолютно новий товар, тоді ви просто відразу проставляєте закупівельну ціну у валюті (Скрін 11).

Скрін 11.

Коли всі товари були додані, ви натискаєте кнопку “Далі”. Перший етап поставки закінчений! (Скрін 12).

Скрін 12.

Переходимо до завершення поставки.

Пройшовши крок 1: Підтвердження прибуття товарів на склад, ви переходите на Крок 2: Вкажіть вартість доставки й вартість товару. Якщо в полі “Списати за доставку з рахунку” у вас обраний гривневий рахунок, то сума доставки буде рахуватися в гривнях, якщо обраний валютний рахунок, то, відповідно, у валюті (Скріни 13, 14).

Скріни 13.
Скріни 14.

Сума поставки закріплена в тій валюті, яку ви вказали спочатку. Ви можете її оплатити тільки з того ж валютного рахунку (Скрін 15).

Скрін 15.

Коли всі поля заповнені, натискаємо “Далі” і переходимо до кроку 3: Перевірте ціни продажу товарів. Тут ви вказуєте ціну продажу (!) у гривні (!) (Скрін 16).

Скрін 16.

Далі натискаємо “Зберегти”. Поставка оформлена! (Скрін 17).

Скрін 17.

Як рахується дохід з продажу при закупівлі в іноземній валюті

Закупівельна ціна в таблиці вказується в тій валюті, яку ви вказали при оформленні поставки. Ціна продажу вказується в гривнях (Скрін 17).

Скрін 17.

При оформленні продажу перерахунок прибутку з кожної одиниці розраховується згідно з курсом, який був заданий (Скрін 18).

Скрін 18.

Як рахується дохід з продажу:

Курс: 29.27.

Закупівельна ціна: 25$.

Ціна продажу: 1390 грн.

25*29.27=731.75 (собівартість у гривні).

1390-731.75=658.25 (дохід у гривні).

Схожий запис