Розглянемо це на прикладі.

Скажімо, у вас на складі є 5 одиниць товару і ви отримали замовлення з Пром ( чи якийсь інший інтегрований маркетплейс) на 2 одиниці.

Замовлення підтягується до нашої системи й автоматично резервує 2 штуки.

Тобто у вашому акаунті у сервісі візуально це виглядає як: доступно 3/5 одиниць наявного товару.

Такий запис говорить, що 2 одиниці товару в резерві, для продажу доступно 3 одиниці, а реально на складі у вас 5 одиниць. В цей самий час на Пром теж буде доступно до продажу тільки 3 одиниці товару.

Якщо саме в цей момент ви зміните кількість на складі (наприклад, у вас виявилося в наявності не 5 одиниць на складі, а 6 одиниць), натиснувши кнопку “Додати\Списати” і вкажете 6, замість 5, то у вас значення залишків зміниться на 4\6, й на Пром вже передасться цифра 4, бо 2 штуки все одно в резерві.

Коли ви остаточно підтверджуєте замовлення, то у вас залишається просто 4 одиниці товару, без дробових залишків.

Якщо ви відхиляєте замовлення, то залишок буде 6 одиниць, й на Пром надійде інформація, що ви маєте 6 одиниць товару доступних до продажу. Так само буде працювати й з мінусовими цифрами.

А зараз розглянемо що значить відображення кількості товару в дужках.

Товар в дужках показує скільки очікується товару в “Поставках”, які знаходяться в статусі “Очікується”. Тобто в нашому прикладі на Складі всього є 3 товари, 1 з них в резерві, тобто доступно для продажу 2 товару і ще очікуємо в поставках ще 1 товар.

Схожий запис