1. Excel як CRM-система – чи можливо це?
  2. Перевага CRM перед Excel

Ведення бізнесу вимагає встановлення чітких цілей і завдань, а потім прагнення до їх швидшого та ефективнішого досягнення. У ситуації, коли профіль компанії багато в чому передбачає офісну роботу, то цілком достатньо Excel – це програма, яка при веденні простих баз даних може ефективно організувати повсякденну роботу.

Зовсім інакше йде справа, коли компанія орієнтована на продажі або виробництво. У цій ситуації складність структури діяльності значно перевищує можливості Excel. Багаторівневі завдання, великі бази даних, зведення, все це можна зберігати в одному місці і цією інформацією можна ефективно управляти.

У кожного Ліда може бути індивідуальний профіль із закріпленими за ним активностями, докладні звіти і їх автоматична генерація на постійній основі-цей і багато інших функціонали значно полегшують роботу і виводять компанію на більш високий рівень

Excel як CRM-система – чи можливо це?

Чи можливо для компанії підготувати розрахунки, звіти та клієнтську базу за допомогою Excel? Так, багато дрібних підприємств і навіть великі гравці підтримують з його допомогою свою діяльність. Це хороше рішення? На початку « “так”, коли компанія ще не дуже активна і тільки будує мережу ділових партнерів. Завдяки Excel, ви можете:

  • створювати графіки та таблиці;
  • вести порівняльний аналіз на їх основі;
  • отримати постійний доступ до бази даних;
  • контролювати свої фінанси;
  • управляти доходами і витратами.

Всі розрахунки і інформація можуть бути розміщені в хмарі, що дозволяє ділитися даними з іншими колегами. Однак ви повинні бути обережними щодо безпеки під час завантаження важливих документів в інтернет.

Перевага CRM перед Excel

Програмне забезпечення Excel є дуже хорошим рішенням для малого бізнесу, який починає знаходити клієнтів. Для управління невеликими базами даних і невеликою кількістю контрагентів достатньо електронних таблиць, але в міру збільшення обороту компанії і збільшення числа бізнес-замовників можливостей Excel стає недостатньо.

З розширюється базою даних, оновленнями і новими діями, призначенням завдань конкретним людям Excel абсолютно не справляється. Робота з електронними таблицями часто призводить до дублювання версій одного і того ж файлу, що створює хаос.

Також не стоїть питання про управління авторизаціями, що відмінно працює в CRM-системі — там можна розділити авторизації між співробітниками без необхідності ділити базу даних на більш дрібні частини. Чому ж варто перейти з Excel на CRM?

Ви отримаєте набагато більше рішень, функціоналу, інтуїтивно зрозумілий інтерфейс і повну безпеку продажів і встановлення ділових відносин. CRM також пропонує широкий спектр модифікацій системи відповідно до ваших потреб і сферою діяльності компанії.

Схожий запис