HugeProfit – що це?

HugeProfit – це система управління товарним бізнесом, яка призначена для автоматизації основних фінансових процесів.

Як не дивно, додаток доволі простий та легкий до опанування: тут не використовуються складні бухгалтерські терміни, такі як проводки, номенклатура, прибуткові ордери та інші.

По суті, HugeProfit – це український аналог таких систем, як CloudShop та частково 1С.

Ні для кого не секрет, що чим більше каналів охоплює підприємство, тим і більше стає дохід. Однак, разом з цим, зростає і навантаження. Для цього, в принципі, і існує HugeProfit.

Кому варто скористатись HugeProfit?

Та всім, хто займається продажами: від великих маркетплейсів до маленьких місцевих магазинчиків.

Здавалося б, товарообіг річ не така і складна: всього лише потрібно знати скільки у вас товарів, за скільки ви його закупили і за скільки продаєте.

Багато хто все ще веде ці справи в Google Таблицях чи спеціальному блокноті. Співробітники просто ведуть файл, доповнюючи його у міру нових подій.

Підводні айсберги ведення звітності в “блокноті”

Навіть якщо в компанії невелика кількість співробітників, ви не застраховані від ситуацій, коли хтось міг просто напросто помилитися.

Ваш файл з якоїсь причини пошкодився, і немає можливості відновити його. А там було все: закупівля, ціни, расходи, борги, тощо.

Ваш робітник, або навіть ви самі, відволіклися на чашечку кави, відклавши важливі записи на 5 хвилин, і природно, через ці 5 хвилин геть про них забули.

А хтось с робітників взагалі не вважав за потрібне внести потрібну інформацію, бо нема чіткої системи ведення справ. А ще ваш співробітник може піди і забрати свій “блокнот” з собою.

Excel або Google Таблиці не допоможуть, коли клієнту потрібно виписати рахунок на оплату. Не нагадають вчасно про дзвінок у визначений час. Чи не розподілять навантаження на персонал.

Саме для виришення всіх цих проблем існує HugeProfit.

Його функціонал, по суті, доволі простий, але дуже дієвий.

Ну, наприклад, хіба ви пам’ятаєте, коли у вашого постійного клієнта День народження? А HugeProfit пам’ятає. Здавалося б, дрібниці, а клієнту приємно, і ваш прибуток росте!

Переваги сервісу HugeProfit

Серед переваг сервісу, можна виділити:

  • простий облік продажів, товарів та витрат,
  • створення та відстеження ТТН,
  • робота з клієнтською базою, звіти про доходи та витрати,
  • друк чеків та цінників,
  • а також інтеграція з WooCommerce, Prom, Rozetka.

● Додаток спрямований і на оптимізацію робочого процесу. З HugeProfit ви можете надавати доступ різним користувачам, додавши їх до групи «Адміністратор», «Касир» чи «Складовщик». Також ви самі зможете регулювати дозволи для цих користувачів, та відстежувати їх дії у розділі «Історія».

● Ще один плюс – страховка від втрати клієнтської бази. Часто виникають ситуації, коли команда продавців йде до конкурентів і забирає всі контакти і дані по клієнтам. HugeProfit працює з паролями доступу, тому управління базою — прерогатива керівного складу.

● Як не дивно, але додаток також цілком може замінити вам аналітика. Завдяки розділу «Звіти» ви можете визначити найприбутковіші товари вашого магазину, що найбільше продаються, і який відсоток прибутку приносить кожен товар. Головне тільки стежити, аби ці товари завжди були в наявності.

● Сервіс також надає можливість відстежувати найприбутковіші джерела продажів, фільтруючи їх по каналам.

● Дуже зручним є те, що функціонал сервісу мультивалютний. Тобто, ви можете створювати рахунки в різних валютах, проводити закупівлю товару в різних валютах, переводити кошти між рахунками с конвертацією по вашому курсу та інше. Однак, ця функція поки на етапі тестування, тому можливі деякі «баги».

● Ще однією перевагою є інтеграція з CheckBox, що дозволяє використовувати РРО та створювати фіскальні чеки прямо у додатку.

Додаток HugeProfit

Найкрутішим є те, що всі свої дії ви можете робити прямо в телефоні. Вам не потрібен комп’ютер чи ноутбук, тепер для повноцінної роботи вам всього лише потрібно встановити додаток HugeProfit на ваш смартфон, і працювати з будь-якої точки світу.

Функціонал додатку взагалі не відрізняється від веб-версії, тому вам не потрібно витрачати час на опанування. Додаток поки що доступний лише на Android, однак зовсім скоро очікується запуск програми і для IOS.

Інтеграція з поштою

Сьогоднішня реальність є такою, що все менше і менше магазинів займаються лише торгівлею десь в магазинчику у себе на вулиці. Навпаки – все більше підприємців опановують онлайн торгівлю по всій Україні.

Тому, ще одною перевагою сервісу є те, що працювати з відправками можна прямо в додатку.

Не потрібно ніяких сторонніх додатків, все можна зробити одразу в HugeProfit.

Приємні плюшки

  • Ваші менеджери можуть додавати товари на Відправлення, додавати ТТН Нової Пошти для відстеження і навіть створювати його, вказувати передоплати, накладені платежі тощо. Система все це врахує.
  • Формується список товарів, які потрібно запакувати та відправити.
  • Людина, що відносить товари на пошту, може сканувати додані ТТН прямо з телефону на терміналі самообслуговування. Що суттєво прискорює процес!
  • А далі, якщо ви вказали всі ТТН, система сама відстежуватиме статуси посилок і скаже, коли потрібно забрати накладку, а коли оформити повернення.

Розвиток та оновлення

Хоч програма відносно нова, та засновники весь час працюють над новим функціоналом свого сервісу.

Так, зовсім скоро можна чекати на інтеграцію з маркетплейсами. Це означає, що ви зможете всього один раз додати товари, а далі сервіс автоматично надішле всі картки на різні маркетплейси: Instagram, Amazon, Shopify, Rozetka, Prom, Алло та інші.

До того ж, додати товари дуже просто: вам всього лиш потрібно вказати їх назву, кількість, собівартість та ціну продажу.

Також планується і запуск Telegram-бота, де ви зможете отримувати повідомлення про статуси замовлень, регулярні звіти про прибутки, запис витрат та багато іншого.

Недоліки HugeProfit

Звичайно, не все так ідеально, як хотілося б.

● Сервіс ще доволі молодий, тому не вистачає функціоналу, такого як, наприклад, інвентаризація товарів, можливість відкриття змін для касирів, звітування для податкової тощо.

● Ну і персонал також потрібно навчити користуватись програмою, а це займає час. Але це не такий вже і недолік, враховуючи те, наскільки сервіс простий у використанні. До того ж, є можливість підлаштувати функціонал під себе, видаливши розділи, які вам не потрібні, або ж навпаки.

● Звичайно, не вистачає і телефонії в цьому сервісі, адже з появою call-центру було б набагато легше контролювати заявки. Однак, враховуючи те, що програма постійно оновлюється, то можливо зовсім скоро з’явиться і можливість відстежувати дзвінки .

Як бачимо, на кожен недолік цього сервісу можна знайти його перевагу.

На відміну від багатьох інших систем обліку, в HugeProfit є постійна підтримка, незалежно від того, користуєтесь ви платним функціоналом чи безкоштовним. Це дуже зручно, адже які б питання у вас не виникли– вам їх допоможуть вирішити.

Що ще?

Якщо ще чомусь думаєте, чи потрібен вам HugeProfit, чи все-таки обійтися Google-документами, то ось які ще плюси можна виділити:

  • зменшується навантаження на працівників;
  • автоматизується багато рутинної роботи;
  • знижується кількість помилок через неуважність чи недосвідченість персоналу;
  • менше витрачається часу на взаємодію з одним клієнтом;
  • зростають показники ефективності роботи компанії: прибуток, середній чек, задоволеність рівнем сервісу;
  • зрозумілі та наочні інструменти аналітики;
  • можливість обмежувати рівні доступу для працівників
  • є документація та технічна підтримка, якщо виникнуть питання щодо роботи.

Усі ті переваги, що зазначались вище, це далеко не все. HugeProfit допомагає об’єднати онлайн-і офлайн-продаж, тобто побудувати омніканальність. До того ж, сервіс постійно перебуває у стані розвитку, тому впевнено можна сказати, що зовсім скоро на нас чекають якісь круті оновлення.

А якщо вам чогось не вистачає в сервісі, ви завжди можете написати в службу підтримки, де за вашими порадами завжди додаватимуть новий функціонал саме для вас!

Спробуйте безкоштовно!

Якщо всі ці аргументи вас ще досі не переконали, то чому вам би не спробувати пробну версію? Ви нічого не втрачаєте, але на власному досвіді зможете переконатись, наскільки зручніше автоматизувати всі процеси і полегшити собі та своїм працівникам життя.

До того ж, в додатку можна отримати 300 гривень нагороди. Всі завдання – просто етапи початку вашої роботи із системою обліку. Виконати їх дуже просто! А після цього, на ваш рахунок зарахуються 300 грн, за які можна придбати тариф «Профі» на один місяць або «Початківець» на три місяці. Бонусний рядок – ваша можливість без втрат випробувати платний тариф на нашому сервісі.

Більше того, якщо ви переходите на HugeProfit з іншого сервісу, то ви можете імпортувати всі товари та клієнтську базу з Excel-файлу, або, як каже сам розробник, написати йому, і він імпортує вам усе абсолютно безкоштовно.

Спробуйте HugeProfit безкоштовно, впровадьте сервіс за 5 хвилин самостійно або з підтримкою, наведіть порядок у залишках ваших товарів і упорядкуйте поставки. Дізнайтеся реальну картину вашого бізнесу. Тоді ви точно переконаєтесь, що контролювати свій бізнес – це просто!