За даними Adobe Analytics, постійні клієнти можуть генерувати більше 40% доходу, а підвищення лояльності всього 5% покупців підвищить прибуток аж на 25-95%. Повторні покупки можуть збільшити дохід від інвестицій (ROI) і забезпечити стійке зростання. Особливо це стосується наступних категорій товарів:

  • Продовольчі продукти;
  • Предмети першої необхідності;
  • Косметика і парфюмерія;
  • Дитячі товари;
  • Корм для домашніх тварин;
  • Будь-які інші регулярно використовувані продукти!

Але навіть якщо ваша продукція не використовується регулярно, люди все одно регулярно купують подарунки, балують себе обновками і т.д.

Искреннее внимание к покупателям, ведение диалога с ними, удовлетворение их желаний – вот три кита, на которых строятся повторные продажи. Способов вести беседу, уделить внимание, понять чаяния человека – множество. Вот как в этой статье: вы желали видеть здесь конкретный список способов, при помощи которых можно увеличить долю повторных продаж? Представляєм:

  1. Пишіть і направляйте слова благородності від руки. Коли ви отримували поштою таку листівку? Я особисто дуже давно, в дитинстві. Від рідних. А від магазину-ніколи! Подібний лист написаний від руки і вкладений в відправлену вами посилку однозначно зроблений неймовірний ефект. Люди оцінять ту увагу, яку ви приділили їх особі і однозначно не забудуть ваш магазин!
  2. Продовжуйте адресний обмін повідомленнями після покупки по електронній пошті, через додаток, push-повідомлення. Ось що може залучити покупців: корисна інформація, лайфхаки, поради, відео з навчальними програмами по зачіскам і макіяжу для клієнтів, які купили косметичні засоби, або батьківські поради для вибрали товари для дітей.
  3. Нагадуйте! Це стосується поповнення запасів поповнюваних товарів, таких як корми для кішок, зубні щітки і навіть жіночі прокладки. Нагадування-це заощадження часу клієнта. Для кожного товару можна розрахувати, на який період його вистачає. Наприклад, про необхідність поповнення корму для кішок можна нагадувати раз на місяць або щотижня в залежності від упаковки, про заміну зубної щітки – кожні три місяці! І це насправді важливо. Так, я дійсно не пам’ятаю, коли придбана зубна щітка. Може, пора її міняти?.. 
  4. Інформуйте про етапи покупки: замовлення відданий на збірку, направлений поштою, доставлений до пункту видачі, очікує клієнта. Дослідження англо-ірландської аналітичної компанії Experian показало, що такі листи 100% відкриваються і прочитуються клієнтом. Всім же цікаво знати, де знаходиться замовлений товар! Та не забудьте в одному з листів вказати, що під замовлене плаття прекрасно підходять туфлі з нової колекції. Підібрано стилістами!
  5. Використовуйте ретаргетинг.Поверніть клієнтів, які переглянули ваш сайт, але пішли без покупок, за допомогою ретаргетингу. Використовуйте контекстну рекламу-вона хороша тим, що ви залучите навіть клієнтів-гостей, які не реєструвалися на сайті, не залишали свої дані. 

На стадії запуску бізнесу природно зосередитися на залученні клієнтів. Але прийде час, коли потрібно думати про заохочення повторних покупок. Розрахунок доходів і витрат, їх облік і аналіз дозволяє виявити успішні стратегії стимулювання повторних продажів. Користуватися сервісом Huge Profit для підприємців-початківців та малого бізнесу бізнеса – генеруйте повторні покупки!

Схожий запис