Відразу невеликий спойлер – можна 🙂

Нещодавно прочитав дуже надихаючу історію українця Івана Куцкіра. Кілька років тому він запустив сервіс photopea.com, який, по суті, є веб-аналогом фотошопу. І при цьому він абсолютно безкоштовний!

Почав він його розробляти з цікавості: а чи зможе він розпарсити psd-файл в браузері. За результатом у нього вийшло просте веб-додаток, в яке можна завантажити фотошоповскій файл і розкласти його по шарах. З цього і почалася його робота над цим проектом, причому працював він над ним у вільний час, паралельно займаючись іншими завданнями.

Монетизацію свого проекту він запустив в 2016 році, через кілька років після початку розробки. 90% його доходу приносить реклама і преміум-підписка, щоб цієї реклами не було 😁

У 2018 році він за рік заробив всього 20 тис. доларів, а через 2 роки його доходи зросли в 25 разів! За 2020 рік він заробив вже 500 тисяч.. а якщо взяти останніх 12 місяців, то дохід склав 1 млн доларів! Доходи зростають величезними темпами, і це аж ніяк не межа 🙂

Зараз його продуктом користується понад 300 000 користувачів щодня. Причому проводять за роботою в його додатку по багато годин!

І що найнеймовірніше, він один!!! У нього немає команди, офісів, техпідтримки, як такого маркетингу і реклами.

Всі його витрати – це 45 баксів на оренду сервера в рік! Йому навіть потужний сервер не потрібен, так як весь рендеринг відбувається в браузері користувача, а сервер просто віддає пару статичних файлів і картинок.

Всі користувачі до нього в основному приходять за рекомендацією знайомих, єдине, що він робить, це іноді ділитися оновленнями в його проекті на Reddit, Twitter, Facebook, Hacker News.

Загалом, подібні проекти по моделі бутстрепінга, без фінансування і команди, дуже надихають. Сучасний інтернет дає можливості кожному! Головне брати і робити. Just do it!

Підписуйтесь на мій Telegram-канал, де я пишу про цікаві стартапи, успіхи і провали різних моїх бізнесів. Буде цікаво!

Схожий запис