1. Додавання продажу з доставкою(загальні положення, та доставка Новою поштою).
  2. Якщо ви обрали службу доставки УкрПошта або Інші (Justin, Meest, інше).
  3. Забрати післяплату (наложку).
  4. Відмовилися від посилки з післяплатою.

Додати продаж можна кількома способами: (Скрін 1, 2, 3).

  • Натиснути кнопку “Додати продажу” у верхній частині сторінки і переключитися у вікні, що відкрилося, на вкладку “Доставка”, якщо цей розділ у вас не відключений (див. Відключення розділів).
  • Зайти в розділ “Продажі” та натиснути кнопку «Додати перший продаж», якщо у вас ще не було сьогодні продажів, і також переключитися на вкладку “Доставка”.
  • Зайти в розділ “Товари”, знайти потрібний товар та натиснути кнопку «Додати продаж» у кнопках управління товаром, й переключитися на вкладку “Доставка”.
  • Зсканувати штрих-код товару за допомогою штрих-код ридера або мобільного додатка HugeProfit, після чого на сайті відкриється вікно додавання продажу, якщо товар вже занесено до бази, або вікно додавання товару, якщо у базі він відсутній. Якщо товар вже є в наявності, переключитися на “Доставка”.
Скрін 1.
Скрін 2.
Скрін 3.

Для оформлення доставки потрібно заповнити всі обов’язкові поля у вікні:

— Товар/артикул/бренд/штрих-код – знайти потрібний товар можна з готового списку, за допомогою штрих-код рідера або почавши вводити артикул або назву бренду. Якщо потрібного товару не знайдено, його можна створити в цьому полі, вказавши назву та вибравши з меню пункт Створити або натиснувши кнопку Enter.

Ви можете обрати одразу кілька товарів, які покупець бажає придбати. Також ви можете вказати потрібну кількість кожного обраного товару.

Якщо покупець відмовився від якогось товару, його можна легко видалити зі списку, натиснувши на значок Видалення.

Також є можливість міняти ціну товару безпосередньо під час резервування. Це можливо, якщо ви просто самостійно змінюєте ціну товару у відповідному полі, або робите покупцю знижку. Знижка може бути процентною або фіксованою.

— Оберіть службу доставки, якою ви відправлятимете посилку: (Скрін 4.)

  • Нова пошта.
  • УкрПошта.
  • Інше.
Скрін 4.

— Внесіть телефонний номер клієнта, вибравши вже існуючий з бази або додавши нового покупця до бази (для цього потрібно ввести номер у поле, натиснути Enter або обрати Створити, та заповнити картку покупця) (Скрін 5).

Скрін 5.

Оформляючи картку покупця, ви автоматично реєструєте його у системі. Система запам’ятовує особисті дані покупця (ПІБ), й дані доставки.

Наразі, такі данні для оформлення доставки, як Місто та Номер відділення є дієвими тільки для сервісу Нової Пошти!

Картка покупця включає: (Скрін 6.)

  • (ПІБ);
  • Телефон;
  • E-mail (Не обов’язково);
  • Персональна знижка клієнта (Не обов’язково);
  • Нік або логін клієнта (Не обов’язково);
  • Місто доставки;
  • Номер відділення;
  • Додаткова інформація про день народження клієнта або його дітей (Не обов’язково);
  • Коментарій (Не обов’язково).
Скрін 6.

Якщо клієнт робить у вас повторні покупки з доставкою, вам достатньо просто ввести номер телефону або особисті дані, і повна інформація підтягнеться у вікно додавання продажу автоматично (Скріни 7, 8).

Скрін 7.
Скрін 8.

Якщо збережений у системі клієнт змінив місце доставки

Якщо ви додали клієнта до системи, його дані зберігаються та автоматично підтягуються при виборі цього клієнта для повторного надсилання замовлень. Якщо клієнт змінив адресу доставки, ви можете додати ще одну. Для цього:

  • Клікаємо на поле Номер відділення;
  • У списку вибираємо Додати адресу доставки (Скрін 9);
  • У модальному вікні, що відкрилося, ви можете змінити Ім’я та прізвище клієнта, місто та відділення нової пошти (Скріни 10, 11).
Скрін 9.
Скрін 10.
Скрін 11.

Як тільки ви ввели нові дані та зберегли їх, оновлена інформація підтягнеться у вікно додавання продажу (Скрін 12).

Скрін 12.

Як надіслати посилку із передоплатою?

Щоб скористатися опцією Передплата, потрібно натиснути на відповідну кнопку під полем Усього. Після вказівки суми передоплати з’явиться поле Залишок. Сума розраховується шляхом віднімання передоплати від загальної вартості товару (Скрін 13).

Скрін 13.

Важливо! Після отримання передоплати система автоматично вносить суму, що залишилася, у наложку. Можливість вибору варіанта рахунку (готівкою, карткою) є лише за відсутності передоплати (Скрін 14).

Скрін 14.

Що ще треба знати, якщо ви обрали службу доставки Нова Пошта

Прямо у системі ви можете створити ТТН вашої посилки. Для цього ви повинні вибрати Створити ТТН та в діалоговому вікні, що відкрилося, заповнити всі необхідні поля (Скріни 15, 16).

Скрін 15.
Скрін 16.

Коли ви заповнили всі необхідні дані, натискаємо “Створити ТТН” (Скрін 17).

Скрін 17.

ТТН створено та додано до картки продажу (Скріни 18, 19).

Скрін 18.
Скрін 19.

Статуси відправок (детальніше)

Після того, як ви оформите доставку товару, у розділі Продажі додасться статус На відправку (Скрін 20).

Скрін 20.

Ви можете змінювати статуси посилок, натиснувши кнопку “Надіслати” у відповідному рядку (Скрін 21).

Скрін 21.

Після натискання на кнопку відкривається модальне вікно Робота над доставкою із зазначенням усіх даних (Скрін 22).

Скрін 22.

Робота в модальному вікні

  • Якщо товар ще не відправлений, просто натисніть кнопку “Закрити”, і статус посилки залишиться тим самим.
  • Якщо надсилання скасовано, натисніть кнопку “Видалити”.
  • Якщо посилка була отримана покупцем, натисніть кнопку “Завершити”.
  • Якщо товар треба відправити, натискайте кнопку “Надіслати посилку”, після чого система повідомить, що посилка відправлена, а статус товару в таблиці зміниться з “Надіслати” на “Завершити”.

Якщо ви НЕ вказали ТТН

Якщо ТТН не вказано, статус посилки доведеться відстежувати самостійно. Коли поштовий сервіс повідомить про те, що клієнт забрав посилку, потрібно вибрати відправлений товар із загального списку продажів або списку Доставляється, а потім натиснути кнопку “Завершити”.
Про всяк випадок програма уточнить, доставлено чи ні посилка. Якщо так, виберіть відповідну кнопку, після чого відкриється поле Сума переказу. Ви зможете вказати, на який рахунок з рахунку Наложка надійдуть гроші за товар, після чого продаж буде завершено.

Якщо ви вказали ТТН

Якщо ви вказали ТТН, то посилка АВТОМАТИЧНО перейде в статус Доставляється, як тільки перевізник надішле вашу посилку (Скрін 23).

Скрін 24.

Якщо ви обрали службу доставки УкрПошта або Інші (Justin, Meest, інше)

Загальні кроки оформлення доставки дивіться вище.

Додатково! Якщо ви обрали іншу пошту, вам буде доступно поле Інформація для доставки, де ви можете самостійно прописати дані відправки, а також поле Введення трекінгу номера (Скрін 25).

На даний момент ви можете лише вписати вже створений через додаток УкрПошти (Justin, Meest, інше) або створений безпосередньо у відділенні ТТН посилки, але не можете створити його прямо всередині системи.

Скрін 25.

Забрати післяплату (наложку)

Якщо ви вказали номер ТТН і оформили післяплату, після отримання товару покупцем у розділі Продажі у верхній частині поруч із вкладками Всі, Зарезервовано, На відправку та Доставляється з’явиться поле Забрати наложки (Скрін 26).

Скрін 26.

Обравши це поле, ви зможете знайти всі продажі, в яких користувачі забрали та оплатили товари. Після натискання кнопки Забрати наложку, ви зможете вибрати рахунок, на який надійдуть гроші (готівка, карта) (Скріни 27, 28).

Скрін 27.
Скрін 28.

Після цього необхідно натиснути кнопку “Переказати кошти” та угода буде закрита.

Відмовилися від посилки з післяплатою

Якщо ви вказували номер ТТН і оформили післяплату, а користувач відмовився забирати посилку, то система автоматично визначить повернення і з’явиться нова вкладка в розділі ПродажуПовернення. На цій вкладці будуть відображатися всі повернення користувачів, які не забрали свої посилки.
Ви можете оформити повернення та вказати, скільки вам обійшлося повернення цього товару, і чи потрібно повертати цей товар на склад.

Повернення товару

Схожий запис