Чи пам’ятаєте ви часи, коли для продажу товарів потрібно було орендувати магазин, роздавати рекламні листівки, заплатити торговельній мережі за можливість представити товар на полицях його магазину? Цього всього вже не потрібно робити. Найпростіший і ефективний спосіб продавати товари – використовувати маркетплейси, в тому числі покупцям за кордоном.

Використання маркетплейсів Amazon, Etsy або eBay – кращий варіант вийти на міжнародний ринок.

По початку може показати, що це практично нереально. Хоча насправді в цьому немає нічого складного! Ви реєструєтеся на майданчиках, проходить верифікацію використовуючи свій закордонний паспорт і виписки з банківського рахунку і починаєте продавати товари! Товари ви можете відправляти прямо з дому, використовуючи, наприклад, міжнародну доставку від Укрпошта або відсилати товари в так звані Fullfilment центри!

Чому це вигідно?

  • Розвинена інфраструктура для оперативної доставки товарів;
  • Наявність Фулфілмент-центрів для зберігання продукції в максимальній близькості від споживача;
  • Високий рівень обслуговування клієнтів: простий повернення, пом’якшення гостроти скарг за рахунок оперативного реагування на болі клієнтів.

Продаж на Amazon

Amazon дозволяє зареєструватися в якості продавця на будь-якому з 11 глобальних ринків, відправляти і зберігати свій товар в будь-якому з місцевих центрів обробки замовлень, упаковувати і відправляти продукцію клієнтам після оформлення замовлення.

Що може бути краще для виходу на міжнародний рівень, ніж використання ринку, на якому вже купують мільйони людей по всьому світу?

Особливості Rakuten 

Японський інтернет-рітейлер Rakuten також є одним з найбільших онлайн-ринків у світі. Він надає продавцям додаткові переваги:

  • Інструмент CRM для управління продажами та залучення більшої кількості покупців;
  • Програма повернення грошових коштів за лояльність клієнтів під назвою Rakuten Super Points™. Продавці можуть пропонувати бонусні Супер-бали™ за певні товари і стимулювати покупців на оформлення замовлення. 

Висока популярність Rakuten-особливо в Азії-дозволяє знайти свою нішу серед великої кількості товарів на міжнародному рівні.

Реалізація товарів на eBay

Покупцям подобається eBay. Інтернет-рітейлер прославився як найвідоміший аукціонний будинок в Інтернеті. Тут продається все: від старовинних комодів до оригінальних моделей Ferrari Testarossa. Зараз в каталозі онлайн-гіганта є безліч звичайних товарів з фіксованою ціною. Але Аукціони також продовжують працювати.

Якщо у вас є рідкісні, старовинні, виготовлені на замовлення або унікальні товари, аукціони eBay – це чудовий спосіб не тільки продати їх за найвищою ціною, але й надати міжнародним покупцям можливість робити ставки на них для цілей покупки. У цих країнах Ваш товар може бути ще більш рідкісним, ніж на Україні. Маркетплейс також захищає продавців від шахраїв. Все це робить eBay потужним інструментом для продажу раритетних речей.

Ручні товари ( хенд мейд ) на Etsy

Ця Міжнародний торговий маркетплейс об’єднує людей, що створюють, продають, колекціонують раритетні речі та вироби ручної роботи. Рітейлер Etsy зарекомендував себе як відмінний майданчик для малого бізнесу. Тому не можна відкидати її з рахунків, якщо ви займаєтеся рукоділлям, майструєте або малюєте картини.

Які товари продавати на міжнародних маркетплейсах

Отже, ми розглянули кілька варіантів торгових платформ для виходу на міжнародні ринки. А які ж товари будуть користуватися попитом? Що зручніше зберігати на складах і доставляти покупцям?

Почніть з невеликих, легких товарів. З урахуванням витрат на міжнародну доставку, чим дешевше ваша продукція буде поставлятися по всьому світу, тим менше ви будете витрачати на операційні витрати. Отже, ваш бізнес принесе більше прибутку.

Такі товари також займають менше місця незалежно від того, зберігаєте ви їх у себе або на складі. У подібних центрах оплата стягується в залежності від розміру і ваги продукції, що зберігається.

Продавайте товари, які користуються попитом на міжнародному ринку. Сезонна продукція може приносити вам збитки при реалізації тільки всередині країни, а якщо вийти за кордон, то з такою категорією можна дуже добре заробити: зима на Україні – це літо в Австралії. Так, теплі светри затребувані в південній півкулі в літні для нас місяці. Як тільки попит на них впаде – переорієнтуйтеся на європейський ринок. Якраз з вересня-жовтня європейці почнуть утеплятися.

Заведіть Календар свят для гірлянд, наприклад. На Україні вони добре будуть продаватися під Новий рік, в Китаї – під Китайський Новий рік, в Європі і США – на Різдво.

Складський облік при міжнародних продажах

Вихід на міжнародні ринки зажадає ведення документів по складському обліку. Операції зручніше проводити за допомогою сервісу складського обліку Huge Profit. Він розрахований на малий бізнес, індивідуальних підприємців, які, в тому числі, продають товари ручної роботи.

Переваги системи:

  • Можливість відстежувати продукцію від додавання на склад до доставки покупцеві;
  • Зручна система аналітики: вибирайте найбільш вдалі маркетплейс для свого товару;
  • Ведення обліку витрат і доходів.

На кожному етапі продажу ви зможете контролювати, де знаходиться той чи інший товар, а після закінчення певного часу підводити підсумки: скільки і де продано, чи був повернення.

Система налаштовується під потреби підприємців.

Виходьте на міжнародні маркетплейси – максимізуйте прибуток, робіть впізнаваним свій бренд.

Схожий запис