Більшість підприємців твердять як мантру, що потрібно залучити більше нових покупців, шукати нових клієнтів. І при цьому забувають про такі показники, як середній чек і повторні продажі.

При зберігається кількості постійних покупців можна істотно збільшити виручку і дохід бізнесу. Про повторні продажі ми вам розповідали в одному з наших листів: це дешевше залучення нових клієнтів, позитивно позначається на репутації компанії як про клієнтоорієнтовану. За принципом “сарафанного” радіо люди охоче діляться досвідом успішних покупок зі своїми передплатниками в соціальних мережах, колегами, рідними і близькими. 

А як збільшити середній чек? Ось кілька лайфхаків:

  • Розробіть програму лояльності – “плюшки” за покупки на певну суму, нарахування бонусних балів, додаткові знижки;
  • Створюйте набори: модний образ, тематичні подарунки на Новий рік, 8 березня. Метод гарний тим, що через так звані набори можна продати користується низьким попитом продукт;
  • Пропонуйте супутні товари. Тут згадується старий, але не втрачає своєї актуальності – анекдот. Директор магазину хвалить продавця: “молодець, продав преміальний джип. Як це у тебе вийшло?». А він відповідає: “клієнт зайшов за прокладками для дружини. Запропонував йому заодно спінінг на ці дні: потрібно ж чимось зайнятися. А як доїхати на риболовлю? Тільки на авто з високою прохідністю!». 

Головне: проводите аналіз середнього чека продажів, частоти повернення за товарами постійних клієнтів, кількості залучених нових покупців. Вам на допомогу – сервіс HugeProfit: зручно вести облік за витратами, доходами, відстежувати товари, виконувати інші операції. Відмінний вибір для початківців бізнесменів і мікропідприємств! Є безкоштовні опції. Почніть облік прямо зараз-дізнайтеся, що приносить вам більше доходів. 

Схожий запис